Naruto RPG

"In this world, whenever there is light, there are also shadows. As long as the concept of winners exists, there must also be losers."

Nie jesteś zalogowany na forum.

#101 2016-01-03 13:49:22

Yamahara
souzyq.png
Liczba postów: 120
MacintoshChrome 47.0.2526.106

Odp: PROLOG - "Pierwszy dzień w Akademii."

Hmm... zaczynam zajęcia dość wcześnie a po dzisiejszym dniu jestem totalnie wykończony... chyba pójdę się przespać... pomyślałem wychodząc z sali.
Jutro muszę być w pełni sił, muszę zrobić dobre pierwsze wrażenie.

#102 2016-01-03 14:00:34

Kazek
5e77ky.png
Liczba postów: 208
Windows 7Chrome 35.0.1916.114

Yoshi udał się prosto do swojego domu, gdzie zjadł posiłek i odpoczywał aż do końca dnia po wyczerpującym egzaminie wstępnym do Akademii.
Mishiwa w międzyczasie odebrała swój plan zajęć razem z Narą oraz Akimichim, po czym wspólnie udali się do knajpy, żeby coś przekąsić.
Gdy już pożegnała się z nowymi przyjaciółmi, wedle planu zajrzała do biblioteki głównej Konoha Gakure. Był to wielki budynek, wybudowany z pięknego, białego marmuru, ozdobiony licznymi posągami oraz rzeźbieniami.
Wnętrze było niemal w całości wykonane z drewna, a główna sala była olbrzymia niczym katedra. Po lewej i prawej stronie znajdowały się rzędy wysokich na kilka metrów regałów, wypełnionych książkami oraz drabinki umożliwiające dostęp do wyższych półek.
Na samym środku, znajdowało się okrągłe biurko zawalone papierami, za którym siedziała opiekunka biblioteki, a dookoła niego kilkanaście stolików oraz krzeseł dla korzystających z książkowych zasobów na miejscu.
Było tutaj dość pusto, między regałami kręciło się dwóch, może trzech chuuninów.

Kolej Mishiwy.

#103 2016-01-03 14:35:20

Mishiwa
xgdwef.png
Liczba postów: 131
Windows 8.1Chrome 47.0.2526.106

Do jutra, chłopaki! - Krzyknęłam nowym kolegom na pożegnanie, po czym udałam się w stronę biblioteki. Zawsze podziwiałam jej gmach. Ogrom który tam panuje jest wręcz przytłaczający a mimo to panuje tam niespotykany spokój. "Chciałabym kiedyś poznać wszystkie informacje z tej biblioteki, choć pewnie rozsadziłoby to moją głowę." - Zaśmiałam się w myślach po czym ruszyłam w stronę opiekunki.
- Dzień dobry, chciałabym wypożyczyć kilka tytułów, ale obawiam się że będę miała problem w ich znalezieniu. Chciałabym książkę na temat klanów Konohy i ich umiejętności, oraz jakiś podręcznik ze wskazówkami jak nauczyć się technik typu Mokuton oraz Suiton... Powiedziałam uśmiechając się.
-A i jeszcze opis pieczęci podstawowych technik typu Katon wraz z ich szczegółowymi opisami. Mogłaby mi pani wskazać gdzie mogę to wszystko znaleźć? - Szybko dodałam, gdy przypomniała mi się scena podczas walki. Już nie dam Ci się zaskoczyć Somiko...

#104 2016-01-03 14:49:13

Kazek
5e77ky.png

Opiekunka biblioteki - surowo wyglądająca starsza kobieta, spojrzała na Ciebie znad swoich okularów-połówek i po wysłuchaniu tego co masz do powiedzenia odrzekła:
- Księgi dotyczące nauki technik poszczególnych klanów są tajne i znajdują się tylko i wyłącznie w ich prywatnych archiwach. Jeżeli chodzi o jutsu żywiołowe, to wszystkie zwoje z odpowiednimi informacjami posiada Akademia Ninja, nie mamy tutaj takich materiałów. Co do klanów... poczekaj momencik. - złożyła pieczęć i przyjęła skupiony wyraz twarzy, a po kilku sekundach z jednego z regałów poderwał się opasły tom i pomknął prosto ku Wam lądując łagodnie na biurku. Był oprawiony w brązową skórę, a tytuł wyryty był pozłacaną czcionką - "Szlachetne klany oraz rody Konoha Gakure".
- Ta księga powinna zaspokoić Twoją ciekawość. Jest jednak pewien problem. Jest to jedno z niewielu istniejących wydań, dlatego za wypożyczenie jej musisz zapłacić pięć yen. Przykro mi, takie mamy zasady. - rzekła z miną wskazującą na to, że wcale nie jest jej tak przykro jak twierdzi.

Kolej Mishiwy.

#105 2016-01-03 15:09:31

Mishiwa
xgdwef.png

"Pięć yenów to niedużo" - Pomyślałam wyciągając z kieszeni kilka monet. Odliczyłam wartość i podałam starszej kobiecie.
- Powiedziała pani, że Księgi dotyczące nauki technik poszczególnych klanów są zakazane. Mi raczej chodziło o opis umiejętności poszczególnych klanów, na przykład czego można spodziewać się po użytkownikach sharingana albo osób z klanu Nara?  Czy takie informacje znajdę  w tej księdze? - Lekko zmieszana dodałam i rozczarowana ze nie wszystkie moje pytania zostaną zaspokojone.

#106 2016-01-03 20:10:57

Kazek
5e77ky.png

- Zakazane są te, które dotyczą nauki technik poszczególnych klanów. - powtórzyła wzdychając z niecierpliwością - Pytałaś o techniki Mokuton, prawda? W tej księdze, którą wypożyczasz znajdziesz podstawowe informacje o pochodzeniu klanów, ich symbolach, tradycjach oraz najbardziej znanych umiejętnościach. Czy ta odpowiedź Cię zadowala? - zapytała unosząc jedną brew do góry.

Kolej Mishiwy.

#107 2016-01-03 20:38:11

Mishiwa
xgdwef.png

Wzdycham lekko poirytowana. "Ta kobieta w ogóle nie słucha co się do niej mówi..."
- Tak to jest to czego szukam.  Dziękuję za pomoc. - Odpowiedziałam po czym usiadłam przy jednym z stolików.
Otworzyłam książkę na spisie treści szukając czegoś o klanie Uchicha. Wiele słyszałam już o tym klanie, ale chciałam poznać moją rywalkę jak najlepiej. Głównie interesowały mnie zagadnienia związane z ich historią oraz umiejętnościami jakimi dysponują.

#108 2016-01-03 22:47:05

Kazek
5e77ky.png

Mishiwa szybko znalazła to czego szukała. Książka dość szczegółowo opisywała dzieje klanu Uchiha oraz zawierała kilka innych przydatnych informacji.
"Uchiha toczyli w przeszłości liczne wojny, z których zawsze wychodzili zwycięsko, aż do czasu gdy spotkali swoich największych rywali - Klan Senju.
Oba rody toczyły przez wiele miesięcy krwawe bitwy, wybijając się nawzajem, a żaden z nich nie mógł przeważyć. Ostatecznie, dzięki dwóm wybitnym postaciom - Hashiramie Senju oraz Madarze Uchiha, doszło do zawiązania pokoju, w wyniku czego powstała Wioska Liścia.
Utopia pokoju nie trwała jednak długo. Po tym jak klan Senju zyskał szczególną pozycję w wiosce, ze względu na to, że ich lider - Hashirama, otrzymał tytuł Hokage, Uchiha stopniowo tracili na swoim znaczeniu, aż ostatecznie oddzielili się od reszty wioski murami, tworząc własną dzielnicę.
W sercach Uchiha ponownie zagościła nienawiść do Senju, a sytuacja pomiędzy oboma klanami stała się niezwykle napięta - stosunki dyplomatyczne praktycznie nie istniały. Wkrótce potem, Madara opuścił wioskę, a Uchiha pozbawieni swojego lidera i jednocześnie jedynego człowieka, który mógł równać się z Hashiramą, zaprzestali dalszych prób odzyskania swojej reputacji i władzy. Do czasów współczesnych pozostali zamknięci w swojej dzielnicy, traktując pozostałych mieszkańców wioski jak ludzi gorszej kategorii. Po jakimś czasie stało się to w pewnym sensie standardem wśród wszystkich, zamożnych klanów oraz rodów, w wyniku czego powstało kilka odrębnych dzielnic."

Mishiwa przerzuciła kilka następnych stron i znalazła informacje dotyczące symbolu Uchiha - biało-czerwoną kulą symbolizującą kulę ognia, podstawową technikę klanową.
Obok była mowa o ich Doujutsu - Sharinganie, jednak informacje były dość okrojone.
"Te wyjątkowe oczy pozwalają na odczytywanie pieczęci technik wykonywanych przez wroga, na łamanie jego Genjutsu, a ponadto zwiększają reakcję użytkownika niemalże dwukrotnie - można odnieść wrażenie, iż członkowie klanu Uchiha potrafią przewidywać przyszłość, jednak to tak naprawdę ich niezwykle szybkie reakcje wywołują takie wrażenie. Wybitni członkowie klanu byli w stanie nawet kopiować jutsu, gdy już raz je zobaczyli, nie musząc się ich nawet uczyć."
Więcej przydatnych informacji nie udało Ci się znaleźć. Zanim jednak skończyłaś czytać, zauważyłaś, że w rogu strony, ktoś dopisał coś ręcznie, malutkim drukiem - Nie patrz im w oczy!

Kolej Mishiwy.

#109 2016-01-03 23:26:14

Mishiwa
xgdwef.png
MacintoshChrome 47.0.2526.106

Słyszałam od dziadka o założycielach naszej wioski, oraz o tym że był on skutkiem sojuszu między dwoma klanami, ale nigdy wcześniej nie słyszałam że Uchicha szykowali zdradę. "A więc Somiko jest taka sama jak reszta klanu. Że też ich jeszcze nie wyrzucili z wioski..".
Wytężając swój wzrok w końcu udało mi się odczytać zapis małym druczkiem.
"Mam nie patrzeć im w oczy? Dlaczego?" - zadumana odchyliłam się na krześle, westchnęłam. "No, zawsze to coś. Jeszcze tylko zerknę o czymś na temat Akimichi i Nara - skoro jesteśmy w jednej drużynie warto by było coś o nich wiedzieć... I jeszcze ten łysy chłopak. Może piszą tu coś o jego piaskowych umiejętnościach?" - I zgodnie z planem zaczęłam wertować strony w poszukiwaniu tych trzech informacji.

#110 2016-01-04 07:09:09

Kazek
5e77ky.png
Windows XPChrome 47.0.2526.106

Znalazłaś kilka całkiem przydatnych informacji o pakcie przyjaźni pomiędzy klanami Akimichi, Nara oraz Yamanaka, a także o kolejnych pokoleniach shinobi wywodzących się z tych klanów, którzy dokonywali spustoszenia na polu walki, kiedy tylko połączyli swe siły. Z tekstu wynikało, iż Akimichi charakteryzują się ponadprzeciętną masą ciała oraz technikami opierającymi się na manipulowaniu rozmiarami ciała i poziomem tkanki tłuszczowej w organizmie. Nara odznaczali się w większości wysokim poziomem IQ oraz technikami polegającymi na manipulacją cieniem.
Specjalnością Yamanaka natomiast było atakowanie umysłu wroga oraz przekazywanie informacji na duże odległości przy pomocy telepatii - bardzo wielu członków tego klanu zasłużyło się podczas wojny, w oddziałach łączności. Autor tekstu podkreślał, iż powyższe klany należą raczej do uboższych rodów, a tym samym nie posiadają własnej dzielnicy i starają się jak najbardziej odciąć od grupy "shinobi lepszego sortu", czyli pozostałych, zamożnych rodzin, które traktują innych jak śmieci. Na temat Yamahary oraz jego umiejętności nie było żadnej wzmianki, jedyne co udało Ci się znaleźć to tekst o jakimś nieistniejącym już klanie, którego wszyscy członkowie golili swoje głowy na łyso i to był ich główny znak rozpoznawczy, lecz ich umiejętności nijak miały się do kontroli piasku, którą zaprezentował Yoshi podczas egzaminu w Akademii.

Mishiwa straciła nieco poczucie czasu podczas wertowania księgi, dopiero złoto-pomarańczowy blask zachodzącego słońca wpadający przez wielkie okiennice biblioteki dał jej znać o tym, że robi się późno. Stwierdziła także po chwili zastanowienia, że od dobrych kilkudziesięciu minut nie słyszała już dźwięku bębniącego deszczu.

Kolej Mishiwy.

#111 2016-01-04 15:58:11

Mishiwa
xgdwef.png

"Ciekawe, tamten chłopak musi pochodzić z innej wioski, skoro tu nie ma nic na jego temat."
Ziewnęłam przeciągle i rozprostowałam się na krześle. Gdy chyłkiem zerknęłam w stronę okna zorientowałam się jak jest późno.
"Czas się zbierać, zasiedziałam się tu..." Wstałam od stołu biorąc wielki tom do ręki i odniosłam go opiekunce biblioteki.
- Już mi nie będzie potrzebny, do widzenia. Rzuciłam krótko do kobiety i wyszłam z budynku.
Całe szczęście już nie pada. - Ruszyłam w stronę domu zastanawiając się czy ojciec pozwoli mi przejrzeć archiwum, ale to już nie dziś. Jest późno a ja jestem zmęczona.

#112 2016-01-04 16:47:18

Kazek
5e77ky.png

Ulice wioski nadal tętniły życiem, część przechodniów pozdrawiała Cię z uśmiechem, inni lekko się kłaniali, a jeszcze inni widząc Cię szeptali coś między sobą.
W końcu dotarłaś do dzielnicy Senju, a następnie do swojego domu. Słońce zdążyło już schować się za horyzontem, a na dworze zrobiło się ciemno.
Gdy tylko znalazłaś się w salonie, dostrzegłaś ojca siedzącego na fotelu przed kominkiem.
- Jak Ci poszedł egzamin? - zapytał wprost, suchym głosem. Nie mogłaś dostrzec wyrazu jego twarzy, gdyż był do Ciebie obrócony tyłem.

Kolej Mishiwy.

#113 2016-01-04 17:42:46

Mishiwa
xgdwef.png

Ostry ton ojca szybko przypomniał mi o dzisiejszej porażce, na której myśl wbiłam wzrok w ziemię. Nie wiedząc jak zacząć zaczęłam niezdarnie się tłumaczyć.
- Walczyłam z  taką dziewczyną... Uchicha... Gdy ją prawie pokonałam, ona użyła techniki... Użyła stylu ognia... Nie miałam szans nawet na obronę bo egzaminator przerwał pojedynek... ! - Po tych słowach wzięłam głęboki oddech i wycedziłam jednym tchem:
- Ojcze, naucz mnie techniki, bym mogła następnym razem ją pokonać!
Liczyłam że się zgodzi choć w głębi duszy czułam że odmówi. Zawsze stał z boku, nigdy nie chciał poświęcić mi swego czasu na naukę.

#114 2016-01-04 18:21:03

Kazek
5e77ky.png

Zauważyłaś, jak podczas Twojej wypowiedzi, dłoń spoczywająca na fotelu zaciska się nieco mocniej na oparciu, co wcale nie dodało Ci otuchy.
Gdy skończyłaś mówić nastała dłuższa chwila nerwowej ciszy. W pokoju było słychać tylko trzask płomieni tańczących w kominku.
- Uchiha... - rzekł ojciec ponuro - Nigdy więcej nie wolno Ci przegrać z tą dziewczyną, rozumiesz? NIGDY. Tutaj nie chodzi tylko o głupi sparing w Akademii, tylko o coś więcej. - dodał ostrym tonem waląc zaciśniętą pięścią w oparcie.
Ponownie zrobił pauzę pozwalając sobie na opanowanie emocji, po czym dodał nieco spokojniej, aczkolwiek stanowczo:
- Od jutra zaczynamy naukę. Nie mogę pozwolić, żebyś ośmieszała nasz klan na oczach jednej z Uchiha, nawet jeśli to tylko zwykła gówniara. Możesz odejść. - dał znak ręką, że jesteś wolna.

Kolej Mishiwy.

#115 2016-01-04 19:20:51

Mishiwa
xgdwef.png

Poczułam że włosy zaczynają mi się jeżyć a na karku pojawiła się gęsia skórka. Jednak gdy dodał że od jutra zaczynamy trening, w duchu zagrało podekscytowanie zmieszane ze strachem.
Odrzekłam tylko cicho lecz pewnie: - Oczywiście ojcze, nie zawiodę Cię!- i ruszyłam zwinnym krokiem do swojego pokoju. Przez resztę wieczora to bawiłam się ze swoim kotem, to ćwiczyłam na niewielkim kawałku drewna nadawać mu rozmaite kształty, szykowałam się rozmyślając o jutrze aż w końcu położyłam się spać.

#116 2016-01-04 20:32:20

Kazek
5e77ky.png

Koniec Prologu.

Yamahara:
+2 Punkty Witalności
+2 Punkty Zręczności
+5 Punktów Taijutsu
+2 Punkty Kontroli Chakry
+120 Punktów Doświadczenia

Mishiwa:
+1 Punkt Witalności
+1 Punkt Zręczności
+2 Punkty Inteligencji
+5 Punktów Taijutsu
+1 Punkt Kontroli Chakry
+200 Punktów Doświadczenia

Punkty doświadczenia będą przyznawane za pisanie ładnych, sensownych postów oraz za dobre odgrywanie charakteru swojej postaci oraz jej emocji. W przyszłości wymyślimy do czego będzie można wykorzystać zebrane punkty.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 2
[Bot] ClaudeBot (2)

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
5aforum - to-jest-test - blackbrothers - stivhcga - departmentofcoroner

[ Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 1.15 MB (Maksimum: 1.4 MB) ]